Introduksjon til biblioteket

bibliotek
Bildet: elever i skolens bibliotek.

Velkommen til biblioteket på Øksnevad vgs!

Bibliotekarens navn er Connie M. Nese (tlf. 51 92 18 50/18 31). Bibliotekaren har Bachelor i Bibliotek- og informasjonsvitenskap fra Høgskolen i Oslo. Hun er derfor den du går til når du trenger hjelp til fagene, og hun er tilgjengelig hver dag, hele dagen fra 9-15!

Biblioteket er et godt sted for alle å være, her kan man jobbe i fred og ro eller bare slappe av med en god bok eller en tegneserie. Her finner du to gode sofaer og 5 lenestoler, to kafébord med høye stoler, og 6 grupperom med plass til ca. 6 elever i hvert rom. Vi har også pledd til bruk i biblioteket!

Her kan du skrive ut skolearbeid, vi har minnepinner til utlån, de kan plugges direkte i skriveren.

Mobilen skal selvfølgelig være lydløs her.

Mat og drikke er kun lov hvis du rydder etter deg. Skotøy må bare være på gulvet.

Biblioteket inneholder blant annet:

-          Mange relevante fagbøker der du kan finne mye bra stoff til oppgaver, fremføringer og eksamen

-          Mange gode og spennende bøker på både bokmål, nynorsk og engelsk, innen sjangre som Krim, Fantasy, Science Fiction, Kjærlighetsromaner etc. Vi har også lettleste bøker og lydbøker, samt aktuelle tidsskrifter. Spør gjerne bibliotekaren om lesetips!

-          DVD-er, både fagfilmer og kjekke vanlige filmer

-          Lokale aviser

Lånetider:

-          Lærebøker: hele skoleåret

-          Bøker og lydbøker: 4 uker

-          Tidsskrifter, DVD, video, cd: 1 uke

-          Referanselitteratur, ordbøker, kalkulator og høretelefoner: Kun dagslån!

Bøker m.m. som ikke blir levert inn, vil du få purring på. Hvis den ikke da blir levert, får du regning og må betale det det koster å erstatte boka. Dette gjelder også lærebøker!

Digitale bøker

ebok

Du kan nå låne bøker fra biblioteket digitalt. Disse kan du lese på nettbrett, iPad, mobil osv. Stikk innom og snakk med bibliotekaren, så får du pinkode og hjelp til å starte opp. Vi har mange spennende bøker å velge i!

Fremdeles noe du lurer på? Spør bibliotekaren!

Nyttige lenker:

Søk etter: fagbøker, romaner, DVD-er og mye mer, alt dette finner du i biblioteket!

Øksnevad vgs bibliotek på Facebook

Kildekritikk for vgs, Ressurswiki

Veien til informasjonskompetanse, NTNU: Kildekritikk, skrive oppgave m.m.

Alt om utdanning, Kunnskapsdepartementet

Digitale læremidler for vgs, NDLA

Digital kompetanse, NDLA: Kildekritikk, gode søk m.m.

Filmer, NDLA

Mattehjelp