Informasjon om stipend for elever med ungdomsrett

lånekassen

Elever med ungdomsrett kan søke om stipend fra Lånekassen når de har opptak, og takket ja til skoleplassen.

Utstyrsstipend til alle: bostipend og grunnstipend ved behov

• Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, som skal gå til utstyr elevene trenger i opplæringen. Elevene får 1051 kroner, 2326 kroner eller 3887 kroner i utstyrsstipend for skoleåret 2019–2020, avhengig av hvilket utdanningsprogram de tar.
• Elever kan også ha rett til bostipend på inntil 4 517 kroner i måneden hvis de må bo borte fra foreldrene sine.
• Elever fra familier med svak økonomi kan ha rett til grunnstipend opptil 3282 kroner i måneden. Dersom eleven ønsker å søke om grunnstipend, må hun krysse av for dette i søknaden.

Foreldre må signere for stipend til elever under 18 år

• For at foreldre skal kunne få svar på søknaden om stipend digitalt og signere avtalen raskere, bør de opprette en digital postkasse før eleven søker om stipend.
• De kan velge mellom Digipost eller e-Boks på norge.no.

Dere finner mer informasjon om stipend og lån til elever på lanekassen.no