• Forside
  • Aktuelt
  • Elever fra Øksnevad samler søppel på Orrestranden i forkant av Sylvia Earle's besøk til Orre friluftshus

Elever fra Øksnevad samler søppel på Orrestranden i forkant av Sylvia Earle's besøk til Orre friluftshus

orre7

Sylvia Earle er en av de mest kjente marinbiologene i verden. Denne uken gjestet hun Rogaland for å motta Rachel Carson-prisen. Sylvia Earle har i flere tiår jobbet for å holde livet i havet mangfoldig og sjøen ren. Sentralt i dette arbeidet har vært å forhindre forsøpling av plast til havet. 

Et hundreår etter at plasten ble oppfunnet, havner 15 tonn med plast i havet hvert minutt. Dette er noe hun ønsker å rette fokus mot. Dagen før utdelingen av Rachel Carson-prisen besøkte Sylvia Earle Orrestranden og Orre friluftshus. Her ble hun møtt av elever fra Øksnevad vgs, Orre skule og Montessori-skolen i Stavanger som var i ferd med å sortere søppel fra Orrestranden som elever fra naturforvaltningsklassen sammen med faglærer Willy Miljeteig hadde samlet i forkant av arrangementet. Ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese og klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen var også tilstede på Orre friluftshus. 

nrk

På NRK kan du nyhetsreportasje fra Sylvia Earle's besøk til Orre friluftshus. Trykk på lenken for å starte reportasjen. Velg reportasje nr. 4: Sylvia Earle får Rachel Carson pris. 

Se reportasje i Jærbladet: Samler søppel til den store plastdagen på Orre.

Se reportasje i Jærbladet: Verdenskjend forskar imponert over lokale elevar.

orre1

På vei til Orrestranden. På bildet ser vi bl.a. faglærer Willy Miljeteig, ordfører Ane Mari Braut Nese og klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen. 

orre2

Sylvia Earle samtaler med elever på Orre friluftshus. 

orre3

Søppelsortering. 

orre4

Søppelsamling.

orre5

Klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen og Sylvia Earle studerer søppel som elever fra Øksnevad vgs har samlet. 

orre6

Sylvia Earle på Orrestranden. 

Del denne artikkelen på: